10.06.2009

Alanya tatil

Alanya Tatil Rehberi
Sakin ve kaliteli tatilin merkezi Alanya, doğal güzellikleri, tarih ve kültür hazineleri, spor ve eğlence etkinlikleriyle olduğu gibi çok sayıda otel ve tatil köyü ile güzel bir tatil keyfi sunar.

Alanya da Yapılabilecek Aktiviteler

Alara Çayında Rafting (Köprülü Kanyon ve Uçan Su Şelalesi), Dalış, Dağ Bisikleti Turları (Alanya yaylaları, kale ve civarı ile Dim Çayı bölgesi), Golf (Belek) , Su Parkları, Binicilik (Toros Dağları), Jeep Safari (Dim Çayı ve Toros Yaylaları), Yat Turları, Su Sporları
Alanya Eğlence yerleri

Alanya da Gezilecek Yerler
ALANYA KALESİ
Kalede yerleşim günümüzde de sürmektedir. Ahşap ve kagir tarihi evlerin önünde tahta tezgahlarda ipek ve pamuklu dokuma yapılmakta, değişik figürlerde su kabakları boyanmakta, küçük bahçelerde otantik yemek servisi verilmektedir. Ayrıca kaleye çıkan yol üzerinde ve limana egemen yamaçlarında restoran ve kafeteryalar vardır.

KIZILKULE
İçinde zemin dahil beş kat vardır. Kulenin üstüne yüksek aralıklı ve 85 basamaklı taş merdivenle çıkılır. Kulenin tepeden aldığı güneş ışığı birinci kata kadar ulaşır. Kulenin ortasında bir sarnıç bulunur. Birinci katı Etnoğrafya Müzesi’ne dönüştürülmüştür.

TERSANE
Alaaddin Keykubat, Alanya Tersanesi ile “iki denizin sultanı” unvanını almıştır. Tersanenin bir yanında mescit öteki yanında muhafız odası bulunur. Gözlerden birinde de zaman içinde körlenmiş bir kuyu vardır.

TOPHANE
Tersaneyi korumak amacıyla yapılan Tophane savaş gemileri için top dökülen yer olarak bilinir.

EHMEDEK
Kulelerin günümüze kadar gelen duvarları Bizans döneminde kayalardan yontularak yapılmıştır. Orta kalenin içindeki üç sarnıç günümüzde de kullanılmaktadır. Kale duvarlarında Selçuklu döneminden kalma gemi resimleri vardır.

SÜLEYMANİYE CAMİSİ
Kiremitli bir kubbesi vardır. Kubbenin askılık görevi üstlenen kısmına akustiği sağlamak için 15 küçük küp yerleştirilmiştir. İbadet sırasında bu özellik ortaya çıkmaktadır. Kapı ve pencere kapakları Osmanlı döneminin ahşap oyma işçiliğinin güzel bir örneğidir.

BEDESTEN
Günümüzde otel, restoran ve kafeterya olarak kullanılmaktadır... Avluya açılan orta çağ dükkanları, otel odası olarak düzenlenmiştir. Bahçe kısmında, merdivenle inilen büyük bir sarnıç vardır. Bahçenin manzarası, bir yanıyla yukarıdaki kale surlarına, aşağıdaki Akdeniz’e ve kumsala bir yanıyla da Toros dağlarına hakimdir.

DARPHANE
Küçük kilisenin kubbesi ayakta durmaktadır. Kayaların üstünde bir de sarnıç vardır. Gerek İç Kale’den seyredildiğinde gerekse denizden teknelerle burnu dönerken, etkileyici bir görüntüsü vardır.

AKBEŞE SULTAN MESCİDİ
Odalardan biri mescit, diğeri Akşebe Sultan’ın mezarının bulunduğu türbedir. Şerefe kısmında biten minarenin ilginç bir görüntüsü vardır.

ANDIZLI CAMİ
Selçuklu döneminin özgün mimari özelliklerini taşır. Minberi, Selçuklu tahta oymacılık sanatının en güzel örneklerinden birini yansıtır.

SİTTİ ZEYNEP TÜRBESİ
Evliya Çelebi, binanın Bektaşi tekkesi olduğunu yazar. Türbede mezarı bulunan kişinin bir eren olduğu sanılmaktadır.

HIDRELLEZ KİLİSESİ
Günümüzde de Hıristiyan ve Müslüman ziyaretçiler tarafından ibadet amacıyla kullanılmaktadır. Yanında su kaynağı bulunan Hıdrellez Kilisesi’nin bir adı da Agios Georgios Kilisesi’dir.

ALARA KALESİ
Kalenin içinde kayalar oyularak tüneller yapılmıştır. Kalıntılar arasında küçük bir saray, kale görevlilerinin odaları, cami ve hamam vardır. Surları ve patikaları izleyerek Alara Kalesi’nin zirvesine çıkmak isteyenlerin en az bir saatlik tırmanışı göze almaları ve buna göre donanımlı olmaları gerekir. Zirvedeki manzara ise yorgunluğa değecektir.

ALARAHAN
Kervansarayın içinde çeşme, mescit ve hamam vardır. Yapının onarımı sırasında ortaya çıkan taş ustaların imzaları da dikkat çekicidir. Alarahan’a giriş ücretlidir.
Slideshow daki tüm resimleri göster

1 yorum: