10.06.2009

Belek Tatil

Belek
Okaliptüs ormanları ve çam ağaçlarıyla, kumlu ve ince çakıllı plajıyla dikkat çeker. Golf sahaları ile özgünleşmiştir.

Belek de Yapılabileceğiniz Aktiviteler
Dalış, Yatçılık, Rafting, Jeep-Safari, Doğa Yürüyüşü(Trekking), Paintball, Golf - Dünyada sayılı merkezlerden biri haline geldi..

Belek de Gezilecek Yerler
ASPENDOS:
15.000 kişilik kapasitesi ile bölgenin en iyi korunmuş antik tiyatrosudur. Bugün hala çeşitli konser, bale, opera ve tiyatro gösterileri için kullanılmakta olan tiyatronun koridorları, sahne süslemeleri ve akustiği mimarın ustalığını kanıtlamaktadır.
PERGE:
Türk bilim heyetleri Perge'ye önemli anıtlar kazandırmışlardır. İlk kazıların 1946 yılında İstanbul Üniversitesi tarafından başlatıldığı Perge'de önemli kalıntılar şunlardır:
Tiyatro: Cavea, orkestra ve scene olmak üzere üç ana bölümden oluşur. 12,000 seyirci kapasitelidir. Alt tarafta 19, üstte 23 oturma sırası vardır.
Stadion: Tonozlar üzerinde onüç oturma sırası vardır. Doğu ve satı tarafa otuzar, kuzeyde ise on tonoz bulunmaktadır. Her üç tonozdan biri Stadion'a giriş, diğer ikisi ise dükkan olarak kullanılmaktadır.
Agora: Şehrin ticari ve politik merkezidir. Ortadaki avlunun etrafında çepeçevre dükkanlar vardır. Bazı dükkanların tabanı mozaikle kaplıdır.
Sütunlu Cadde: Aropol eteğinde nympheum arasında uzanır. Ortasında 2 m. genişliğinde bir su kanalı caddeyi ikiye ayırır.
Perge'deki diğer yapılar, nekropol, surlar, gymnasium, hamam, anıtsal çeşme ve kapılardır.
KURŞUNLU ŞELALESİ:
Tam bir doğa harikası olan Kurşunlu Şelalesi 100′den fazla kuş çeşidini de içinde barındırmasıyla tam bir cennet.Ayrıca şelalenin arkasındaki gizli mağara da görülmeye değer.



Slideshow daki tüm resimleri göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder