10.06.2009

Bodrum tatil

Bodrum Tatil Rehberi
Bodrum'un bir tatil beldesi olarak eşsizliğini ve farklılığını ortaya çıkarın. Bir yanda su sporları, mükemmel alışveriş olanağı, deniz ürünleriyle bezeli unutulmaz akşam sofraları ile tatil olanakları, diğer yanda eşsiz bir kültürel ve tarihi mirasın sundukları ile Bodrum'da her şey farklıdır; geceyle gündüzün birbirine karıştığı bir beldedir.

Bodrumda Geceleri

Gece Bodrum'da yaşam, günbatımından hemen önce, gecelemek için Kale'ye uçan martı sürülerinin kanat hışırtıları ve limana dönmekte olan tur teknelerinin motor sesleriyle başlar.
odrum'da iyotun verdiği bol enerjiyle, geceler gündüze, gündüzler geceye döner.

öylesi harika görünümleri yakalayan köşelerden biri Marina'dır, diğerleri de limanın önünde uzanan kafe ve barları En iyi seyir yeri ise tepedeki anfitiyatrodur. Hakkıyla bir seyir istendiğinde, akşam alacakaranlığında özel bir ambiyansı olan amfitiyatro Bodrum'u, limanı, kaleyi ve ardında bir uçtan öbür uca uzanan Ege'yi ayaklar altına serer.

Bodrumda Gezilecek Yerler

Bodrumun diğer eşsiz özelliği de, pek çok sayıdaki sessiz ve sakin koyları, kumsalları ve Bodrum yarımadası üzerinde kurulu köyleridir. Bodrum yarımadasını keşfetmenin pek çok yolu vardır. Bunlardan en çok keyif vereni, civardaki koyları ve kıyı köylerini, Bodrum imanından veya yerel limanlardan kalkan günübirlik gezi tekneleriyle dolaşmaktır.

Bir diğer olanak da, buralara sefer yapan dolmuşlardır. Dolmuş yapan minibüsler duraklarda, yol üstlerinde ve gereken her yerde yolcuların hizmetindedirler.

Bodrum Kalesi:
St. Jean Şövalyeleri tarafından 14. yy başında yaptırılan kalenin en yüksek noktası Fransız Kulesidir. Kalenin avlusunda görülen devşirme malzemelerden yapılmış şapel, gotik tarzın güzel bir örneğidir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi:
Kalenin içinde, sualtı kazılarında çıkan amphoralar ve testiler, Tunç Çatı Batağı, Yassıada batığı ve Karia Prensesi'nin mezar buluntuları sergileniyor.

Türkbükü:
Mavi turların uğradığı sayılı koylardan biri. Günbatımında deniz kenarındaki restoranlar masalarını iskelelere çıkarıyorlar.

Gölköy:
Bodrum'a 13. km uzaklıktaki merkez deniz ürünlerinin yanı sıra manzarasıylada gelenleri büyülüyor.

Gümüşlük:
Bodrum'a 26 km mesafedeki koy, balık restoranları ve portakal bahçeleri içindeki pansiyonlarıyla dikkat çekiyor.



Slideshow daki tüm resimleri göster

1 yorum: