10.06.2009

Datça Tatil

Datça Tatil Rehberi
Datça doğanın bozulmadığı, stres ve kalabalıktan uzak, sakin bir tatil isteyenler için ideal bir yerdir. Dünyanın oksijeni en yüksek ikinci yeridir, bu nedenle astım ve kalp yetersizliği çeken kişiler için ideal bir yerdir. Yılın 300 günden fazlası güneşli geçer

Datça da Yapabileceğiniz Aktiviteler
Sörf-Yelken, Dalış, Batık ve Amphoralar (İnce Burun, Üç Kayalar, Dicks Rocks, Knidos Kiremit Batığı), Trekking

Datça Eğlence Yerleri
Datça'nın geceleri her zaman canlı, neşeli ve eğlencelidir. Canlı müzik, disko ve barlarıyla birçok kesime hitap eden Datça'da geceleri sıkılmanız zordur. Örneğin, gündüzleri Chillhouse beach bar, akşam üzeri Bambu Cafe-bar, geceleri Eclipse Bar'ı deneyebilirsiniz.

Datça da Gezilebilecek Yerler

Mesudiye
Hayıt Bükü ve Ova Bükü gibi yaz gözdesi koylarıyla meşhurdur. Tarlalarıyla ve mis kokulu domatesleriyle namlıdırlar.

Palamutbükü
Köy evlerinin, pansiyonların ve yazlık evlerin sıralandığı limanda balıkçı tekneleriyle birlikte yatların demirlediği güzel bir yerdir. Ferah ve sakin pansiyonlarında kalabilirsiniz.

Knidos
Hippodamus planına göre kurulan şehirde birbirinden güzel tapınaklar, kutsal alanlar, tiyatrolar ve görkemli binalar vardır. Tarihin ikinci büyük ve önemli tıp okulu Knidos'tadır. Heykeltraş Praksiteles tarafından yapılan Afrodit heykeli burdadır.

Eski Datça
İki katlı eski Datça evleri, bir sanat ürünü taş işçiliği ve begonvillerle süslü dar sokaklarla görsel bir ziyafettir. Eski Datça'nın mimarisi tamamen yöreye uygun, tüm yapılar taş örgü,sokakları taş kaplama. Can Yücel Sokağı Can Yücel'in evininde bulunduğu Eski Datça arkeologların da kazı merkezlerinden birisidir.Ancak Can Babanın mezarı bu mahallede değil,iskele Mezarlığı'nda bulunuyor. Eski Datça'nın bir diğer özelliğide yel değirmenleridir.

Kızlan Köyü
Şehrin en çok rüzgar alan bölgesi burası. Yel değirmenlerini görmek istiyorsanız buraya mutlaka uğramalısınız.

Ilıca Gölü
Denizle karanın birleştiği yere yerleşmiş. Eski ve akıllı ustaların şaşmaz tercihleri ile su değirmeni olarak yıllarca hizmet vermiş. Parlak, sıcak ve narin vede hassas gölümüz. Ilık suyunda su kaplumbağaları ile yüzebilirsiniz. Parasız masaj yapabilirsiniz şelalesinde. Bazıları da Bizans havuzu derler ona bazı dertlere deva gelen şifalı suyunu yıllar ötesinden Akdeniz'e boşaltır durur.


Slideshow daki tüm resimleri göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder