10.06.2009

Olympos tatil

Olympos Tatil Rehberi
Olympos, sahip olduğu tarihsel değerlerinin yanı sıra, 3200 metrelik sahili, endemik bitkileri, Caretta Caretta’ları, Chimera’sı, tüm sportif etkinliklere olanak veren muhteşem doğası ve pansiyon olarak kullanılan meşhur ağaç evleri ile tüm dünyada haklı bir üne sahip.

Olympos da Yapabileceğiniz Aktiviteler
KANO TURU , YANARTAŞ TURU , TEKNE - YAT TURLARI , RAFTING, DAĞ TIRMANIŞI, YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Olympos da Gezilecek Yerler
Chimera Yanartaş
Çıralı’dan 2 kilometre kuzeye gittikten sonra karşınıza “U” harfini andıran küçük bir dağ gelecek. Yolun bittiği yerde çam ormanları başlıyor. Buradan itibaren küçük kırmızı noktalarla işaretlenmiş patikayı takip ederek yarım saatlik bir yürüyüş sonunda denizden 250-300 metre kadar yükseklikte kayaların kendinden yandığını göreceksiniz.

Çıralı plajı
Çıralı’nın küçük beyaz taşlarla bezili kumsalı ve masmavi denizi tatilcilerin ilgisini çekiyor. Kilometrelerce uzanan kumsalda diğer tatil yerlerinden farklı olarak oldukça tenha. Çıralı plajı aynı zamanda Caretta Caretta’ların yumurta bıraktıkları kumsallarımızdan
Göynük kanyonu

Kanyonda sabahın erken saatlerinde bir rehber eşliğinde çam ormanları içerisinde trekking yapabilirsiniz. Harika bir manzara eşliğinde yaklaşık 1 saat yürüyerek kanyona vardığınızda, daha ileriye ulaşabilmek için suya girmek zorundasınız. Kanyonun kaynağına vardığınızda göreceğiniz manzara karşısında büyüleneceksiniz.

300-350 m. yüksekliğindeki dik dağların zamanla sular tarafından aşınmasıyla meydana gelen muhteşem görüntü, irili ufaklı birçok şelaleyi de barındırmaktadır,
Slideshow daki tüm resimleri göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder