10.06.2009

Kemer Tatil

Kemer Tatil Rehberi
Kemer’de deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması doğal olanakları gözler önüne seriyor.

Kemer de Yapabileceğiniz Aktiviteler
Jeep Safari, Bisiklet Turları, Binicilik (Çiftlikler), Yatçılık (Kemer Yat Limanı)


Kemer Eğlence Yerleri
Kemer'de geceler enfes geçer..

Kemer Gezilecek Yerler
Antik Kentler
Phaselis:
Üç limandan oluşan Phaselis'in doğusundaki limanın kalın duvarları halen çok iyi durumdadır. Ön ve batı kısmı kumlar altında kalan batı limanı ise denize girmek için çok uygundur. Phaselis'de bu gün toprak üstünde bulunan kalıntıların büyük bir bölümü Roma devrinden kalmıştır.

Olympos:
3200 m'lik muhteşem sahili, endemik bitkileri, Caretta caretta'ları Khimaira'sı, tüm sportif etkinliklere olanak veren muhteşem doğası ve pansiyon olarak kullanılan meşhur ağaç evleri ile tüm dünya tarafından tanınmaktadır.

Çıralı :
Kutsal alan olarak yorumlanmış olan bu yörede Romalılar ve Bizanslılardan kalma yapılar bulunur. Burada yeryüzüne çıkan doğal gaz, havanın oksijeniyle birleşerek, antik devirlerden beri yanmaktadır

Demre ( Noel Baba )
Aziz Nikolas (Noel Baba) dördüncü yüzyılda bu Akdeniz şehrinde din görevlisiydi. Çocukların, denizcilerin ve yardıma muhtaç insanların koruyucusu olan Noel Baba M.S. 342 yılında burada öldü.
Beldibi Mağrasını, Faselis ve Olimpos antik kentini gezmeden,, Çıralı'daki yüzyıllardır yanan alevi görmeden, jeep safari ve Mavi tura çıkmadan, Güzel plajlarında denize girmeden dönme :)

Slideshow daki tüm resimleri göster

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder